Запитване!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Политика за поверителност

Google Ads вече с опция за негативни ключови думи в Performance Max кампанията !

Рекламодателите скоро ще могат да добавят негативни ключови думи към капаниите тип Performance Max – нещо, което е дългоочаквано като опция за този тип реклами.

Много скоро Google ще стартира възможност за добавяне на негативни ключови думи в Pmax. Очаква се това да се случи в края на тази година, като това ще помогне на брандовете да оптимизират по-добре рекланите кампании и коректното таргетиране на аудитории.

Защо това е важно?

Силата да дефинираш коректните ключови думи в Pmax, изключвайки определени търсения ще бъде в нашите ръце.
Като изключите нерелевантни търсения, вашите реклами ще се показват само на потребители, които наистина се интересуват от това, което предлагате. Това води до по-висок CTR (процент на кликвания) и по-добро качество на кликванията.
Когато рекламите ви се показват на правилната аудитория, вие намалявате риска от безполезни кликвания от хора, които не са потенциални клиенти.

Да предположим, че продавате луксозни часовници. Ако не използвате негативни ключови думи, рекламата ви може да се покаже на някой, който търси „евтини часовници“. Това е излишно разходване на средства, тъй като този човек вероятно няма да се интересува от вашите продукти. Като добавите „евтини часовници“ като отрицателна ключова дума, вие ще предотвратите показването на рекламата на този тип търсения.

Негативните ключови думи са мощен инструмент за оптимизиране на кампаниите в Google Ads. Чрез внимателен подбор на тези думи можете да постигнете по-висока ефективност, по-ниски разходи и по-добри резултати от рекламирането си.

Shopping Cart
Scroll to Top